zondag 9 juni 2013

17e Steilôôre trofee 2013 Oosterschelde

Visliefhebbers,

Vandaag was het wederom de beurt aan de HSV Oosterschelde-Zierikzee om een wedstrijd te organiseren en ditmaal streek het zeeviscaravaan in het plaatsje Ouwerkerk voor de Steilôôre trofee. De 17e keer alweer dat deze wedstrijd werd georganiseerd  en zoals altijd hebben wij als organisatie er alles aan gedaan om het iedereen naar de zin te maken.
Een aantal zaken kun je niet regelen zoals visvangsten en het weer. Zo ook deze keer weer. De vangsten waren over het algemeen niet echt gunstig want de natuur is al een aardig stukje te laat zodat ook de onderwater fauna van streek is. Gelukkig was het weer een stuk beter alleen stond er een gemeen windje a 4 a 5 bf.

In ieder konden we op tijd in het Eet en Knip cafe "De Barbier"en voor de eerste vissers arriveerden hadden we alles weer netjes verdeeld en opgetuigd.
Gelukkig waren er weer voldoende sponsors aangetrokken om deze wedstrijd mede mogelijk te maken. Fa Mateck BV schonk zelfs een heuse professionele Weber BBQ als prijs.
Het parcours was weer hetzelfde namelijk stek "het Stelletje" en aan de overzijde stek "Kaas em Brood" allebei goede stekken waar botten en in de juiste maand ook veel gepen langs trekken. Zou dit weer zo zijn? Onze hoop ging er wel naar uit! Op stek "Kaas em Brood" gaan we komende jaren last krijgen van de oprukkende oesters die welig tieren in de Oosterschelde. Als organisatie gaan we kijken wat we daar aan kunnen doen om toch de Steilôôre trofee daar te kunnen vervissen!
Op de wedstrijd waren 73 deelnemers op afgekomen! Deels door zaken die al beschreven waren en er waren op de dag zelf nogal wat afmeldingen. We hopen dat er volgend jaar weer wat meer deelnemers op afkomen.

De wedstrijd zelf werd gevlagd door Rudi Vercruijsse op het Stelletje en 73 loodjes met onderlijnen vlogen de lucht in met daarna afglijdende dobbers om de geep te verschalken. Ikzelf had nummer 17 en zat naast Danny Goossens en en Marloes Dekker. Frank Dekker daar weer naast. Louis van Bommel trok al gauw de eerste geep er uit dus die was al van de nul af. Blakend in de zon werd er van alles aan gedaan om een vis te pakken maar dat viel nog niet mee.
Halverwege waren er maar een paar gepen gevangen zowel aan Kaas em Brood en aan stek het Stelletje. Tja en wie de vis aan de haak kon krijgen, wat voor vis dan ook, die was er gelukkig mee.
Frank Dekker wist een heuse smelt van 14 cm aan de dobber te krijgen. Ongelooflijk want die zitten er niet vaak in de Oosterschelde.
Kwart voor 7 was het alweer voorbij en hadden we toch weer een mooie dag gehad. Was er veel vis gevangen? Nee helaas niet. Naar schatting waren er een 20 tal vissen gevangen waaronder gepen, botten en een baarsje!
Ikzelf ging met Rudi rekenen terwijl Johan, Dennis, Wim en Marcel zich bezig hielden met de loterij. Alles verliep vlot en vrolijk en in het dichtbevolkte Eet en Knip cafe waren er soms chaotische taferelen wat de gezelligheid alleen maar bevorderde.
Na de tombola kregen we na de pauze de prijsuitreiking waar een ieder op zat te wachten en, onder een luid applaus werd Martijn Wesdorp uitgeroepen tot winnaar van de 17e Steilôôre trofee 2013.


Bij de korpsen werd het Shimano team eerste door 3 man met vis te hebben. John Soederhuijzen nam met een brede lach op het gezicht dankbaar de Weber BBQ die was gesponsord door Mateck BV.


Na deze gezellige dag nog gezellig nagebabbeld en was de dag goed verlopen op de visvangst na dan!
In 2014 zal er weer de 18e Steilôôre trofee gehouden worden en gaan we weer een mooie dag van maken.
Alle winnaars wil ik nogmaals namens de organisatie feliciteren en de sponsors van harte bedanken want ook zonder hun zou deze wedstrijd niet vervist kunnen worden. Aan alle vissers de vraag om in 2014 weer de 18e Steilôôre trofee te vervissen!

Groetjes Herbert vd Vlugt,Team Cordes Travel

Geen opmerkingen: