zondag 2 juni 2013

Leuke visvangerij in de Nieuwe Waterweg

Vismaten,

Vrijdagavond weer een wedstrijdje vervist van Eef Hoek Hengelsport dus dat was weer haasje repje eten en we gaan weer naar het viswater toe. Zeker als je wat later vanuit werk bent valt dat tegen. Daarintegen was ik vrij op tijd in de zaak en na een bak koffie gingen we op pad. Steknummer 14 had ik en we gingen naar de Nieuwe Waterweg voor de kering vissen. 
Zo rond half 9 de spulletjes uitgestald en om 21.00 uur vlogen er een 16 tal loodjes het sop in. Het was nog licht maar besloot om dichtbij te beginnen. Dit leverde me 1 klein botje op. Marcel IJzenbrandt op nummer 16 pikte een grondel in. En Wim Meerdink haalde er een baarsje uit. Maar het was nog niet je van het. Na een uur begon ik ver weg te vissen met de Nano Torque hengel van Penn en ik trok er gelijk een trek van 2 botten en 1 baarsje uit. Kijk dat schiet op als er niet veel gevangen wordt. Daarna een trek van 2 botten en daarna weer een trek van 3 botten. Tot een uur voor het einde ging et voortvarend lekker ondanks de wind en de zeemist die er hing. Iedereen ving gelukkig zijn visje en dan maakt het vissen zo leuk.
Na 3 uur vissen kwam de klad er in en besloot ik wat dichterbij te gaan vissen en dat leverde gelijk weer een bot op en stond ik op 14 vissen. Een half uur voor het einde kreeg ik een mooie aanbeet. In eerste instantie dacht ik van een paling maar daarna ging de vis er van door zodat de Penn Nano Torque als een mooie parabolische hoepel ging staan. Gelukkig zwom de vis mee tot onder de kant maar daarna stribbelde hij toch mee. De adrenaline schoot alle kanten op door mijn lichaam en langszaam kwam er een schim aan de oppervlakte. Een mooie baars kwam na een kort gevecht aan de kant. Naar later bleek deze baars 64 cm te zijn en dat is lekker op een wedstrijd.

Zeebaars 64 cm!

Om 01.00 uur was het afgelopen en kon na het opruimen gemeten worden. Met grote vissen waaronder ook mooie botten van 37 en 34 cm kon ik eerste worden van deze wedstrijd. Cees Steijl had 16 vissen meende ik maar deze waren stukken kleiner. Mooie wedstrijd waar iedereen zijn visje ving en dat is heel erg belangrijk. Ineke en dochter bedankt voor de snack die jullie langs brachten. 

Groetjes Herbert

3 opmerkingen:

Peter Robert zei

Lekker gevist Herbert

Herbert vd Vlugt zei

Hoi Peet, Ja ging lekker hoor en nog een paar leuke botten erbij. Die baars was een bonusvis dus het ging eindelijk weer eens prima!

willem(gaatvissen) zei

Hoi Herbert,

Sterk gevist. Gefeliciteerd! Wat een krachtpatsers zijn het he, die grote baarzen.

Vis greetz,

Willem