zondag 4 november 2012

Voorvissen NK KIjkduin 01-11-2012

Vismaten,

Deze week was het van de voorbereidingen voor het NK wat op 3 november zou plaatsvinden. Op maandag, dinsdag en woensdag de lijnen geknoopt en het aas gestoken. Grote pieren en kleine piertjes en de rest werd geregeld.
Op donderdag vroeg naar Kijkduin gereden en bij strandopgang 2 A het duin overgegaan. Een best tippeltje zo naar de waterlijn a 300 meter. En dan nog een stuk naar rechts want ik was niet alleen. Mezelf geposteerd naast de leden van Westkapelle die er al stonden, altijd handig om te zien wat ze doen en van te leren uiteraard. Zo zag ik vissers onder de kant pielen en de ander ver weg vissen.
Peter Mesie kwam nog een babbeltje maken en zag allemaal dat het goed was!
Ik viste met 2 stokken, 1 dichtbij en de ander weer ver weg. Onder de kant 3 vissen gevangen. Dexe bestonden uit een bot en 2 baarsjes. Ver weg viel prima te vissen met een 150 en 160 gram ongeankerd, weinig stroming en de wind schuin in de rug maakte het mogelijk om ver te kunnen werpen. Hier kon ik een arsenaal aan vis vangen divers van soort. Schar en wijting, gul en zelfs een koolvisje. Leuk om te zien dat deze vissoort hier ook voorbij zwemt. Na 4 uur lekker staan te vissen kon ik 12 vissen noteren en dat in het achterhoofd gehouden betekende dat er best op verschillende stukken vis zat. Je moet het maar treffen.
Overigens regende het met tussenposen en in die periode trokken de vangsten aan. Wie zal het zeggen dat het ermee te maken heeft. De onderlijnen werkten prima. Grof gevist met haken 6 en 8.
Rond 13.00 uur weer het strand af en weer naar huis gereden om het aas van de volgende dag te prepareren.

Groetjes Herbert

Geen opmerkingen: