zondag 11 november 2012

10e bekerwedstrijd ZHC de Zeenaald Dintelhaven

Vismaten,

De 10e bekerwedstrijd alweer van dit jaar die vervist wordt door de Zeenaald en dit keer was het een hele leuke, een tweekamp met de sportvissers van Ter Heijde aan Zee.
In het begin van het jaar gaan we altijd naar de stranden van Ter Heijde en in het najaar komen ze naar de terreinen van de Zeenaald! Althans waar de Zeenaald vist!
Zo rond half 9 was ik in de Pionier en was het al gezellig druk met vissers. En na een bak koffie en uiteraard een aantal gesprekken de bekende kaart opgehaald en kreeg ik stek 41 toebedeeld naast het pomphuis.
Johan, Rudy en Marcel waren er ook en na het aas verdeeld te hebben gingen we op pad! Al gauw pakte ik de spulletjes uit in een blakende zon.
Zo goed hadden we het al een tijd niet gehad. Hennie Wuyts stond rechts van me, de olijke Gelderlander die altijd zijn best doet om de vis te pakken en altijd in is voor een grap en een grol.

Rond 10.00 uur het beginsignaal en vlogen er een 57 tal onderlijnen naar de overkant van de Dintelhaven.
Na het straktrekken van de lijn zat er al vis op en na een minuut of 8 kon de eerste doublet met wijting onthaakt worden.
Toen naderhand de stroming er in kwam kon ik de beten niet meer ontdekken en was het op tijd vissen. Ik starte met de standaard onderlijnen boven het lood waarvan 1 de haaklijnen voorzien waren van drijvertjes.
Later zou dit geen verschil maken de vis beet overal in. De vis moest wel van ver gehaald worden. Duidelijk was te zien dat Hennie de afstand niet haalde en dan pakte je de vis ook niet. Na 3 uurtjes vissen kon ik 4 grondels, 1 spiering, 1 bot en 12 wijtingen op de kaart noteren. De een na laatste draai vond een bot het nodig om op het talud de haak los te laten en weer naar beneden te gaan! In het water flapperde hij met zijn staart en weg was de vis.

Ook dat hoort bij het vissen en heb ik heerlijk staan hengelen aan de waterkant! Na terugkomst in de Pionier bleek de Zeenaald gewonnen te hebben van Ter Heijde en kon de voorzitter Piet de Kramer de wisselbeker weer in ontvangst nemen. Zelf eindigde ik op 1 met 18 stuks en 354 cm. Een mooie sessie en training voor de Nationale voor over 2 weken.
Teverden na een aantal biertjes naar huis getogen en de spulletjes weer klaargemaakt voor de wedstrijd van volgende week n.l. de Eilandenwedstrijd van Schouwen Duiveland!

Groetjes Herbert

2 opmerkingen:

willem(gaatvissen) zei

Goed gevist Herbert!
Gefeliciteerd met je 1e plaats.

Vis greetz,

Willem

Herbert vd Vlugt zei

Hoi Willem,

Bedankt voor de felicitaties! Ik heb blijkbaar ff een week te laat gepiekt haha Enfin wel lekker gevist dus dat zat wel goed. Op naar de volgende zou ik zo zeggen!

Groetjes Herbert