woensdag 16 januari 2013

Penn Grevelingen Tournement 2013

Vismaten,

Donderdagochtend uit warm Afrika teruggekomen en zaterdagsmorgens in de vrieskou op de Grevelingen vissen. Dat is niet goed voor je lijf en alles wat er aan hangt. Dus van goede voorbereiding kon geen sprake zijn. Vrijdags nog even pieren en slikken gehaald en de bootspullen in de auto gefrommeld. Zaterdagmorgen rond kwart voor 6 in de auto om te gaan melden in Ouddorp alwaar het al aardig druk was. Zwetend van de griep zat ik daar de koffie op te slobberen. Gelukkig wist ik al welke boot ik zat en gelukkig was het de Hendrik H en de plaatsnummers waren ook al bekend.

Dan met z'n allen naar de boten en ook dat ging gestroomlijnd. De Hendrik H had ik zo gevonden en al gauw stroomde de boot met vissers. Koppelmaat bij de Zeenaald Pim Troost zat ook op die boot en das altijd gezellig. Half 9 varen we uit bulderde Stipo de Angling Captain. Praatgraag Stipo noem ik um maar want wat kan die beste man praten zeg. Ongelooflijk. Maar wel gezellig. Toine die ik al hele tijd niet meer gezien had en das jaren terug die zat ook op de boot. Hij vroeg aan mij van herken je me nog?? Glashard moest ik bekennen van nee want ik zie zoveel gezichten. Maar toen hij zijn naam scandeerde kon ik um toch! Altijd gezellig. 9 uur vlogen de onderlijnen van 7 boten in de Grevelingen en na een minuut of 10 erna had ik de eerste wijting al in de emmer. Precies maats en de volle 20 punten. Al gauw daarna ving Pim ook een maatse wijting. Daarna in de eerste 2 uur kon ik 3 kleine visjes erbij pakken. Dus kon ik 35 punten opschrijven op de kaart. Ik ving namelijk een botje, een scholletje en een klein zeebaarsje.

De 2e sessie was aan stuurboord waar ik zat een ramp, ik geloof dat er aan stuurboord door niemand een vis was gevangen. Aan bakboord was het een stuk beter. Raar is datwant aan stuurboord werd geen beetje geregistreerd. Diegene die een haring pakten was spekkoper want die vissoort zou vandaag de doorslag geven. De 3e sessie was van het zelfde laken een pak! Geen stootje en alleen Pim kon op het achterdek een maatse vis en een ondermaatse vis pakken tesamen met zijn buurman. Pim had met die beste man ieder 45 punten en waren dus koploper aan stuurboord. Ik volgde met 35 punten op de 3e plaats. Het was dus een zeer slechte visserij op de Grevelingen en ik was al blij dat het afgelopen was. Gauw dus naar de Dorpstienden voor een cola en een bier en lootjes voor de tombola! Een oneindigheid aan prijzen zoveel dat het wel een hele lange tombola was.

Winnaar van het PGT gebeuren was Ger Zantboer die mooie vissen op de boot bracht en het Shimano Team liep weg met de prijzen van de korpsen. Met 196 vissen een mooi evenement die perfect georganiseerd was en hulde voor de deelnemers en organisatoren. Het goede doel van de Luchtballon heeft uiteraard weer een mooi bedrag bij elkaar geschonken gekregen en daar gaat het allemaal om. Moe maar voldaan stapte ik weer in de auto met een mooie molen als prijs en kon ik de rest van het weekend lekker uitzieken. Volgend jaar gewoon weer meedoen met de PGT want het is een te mooi evenement om over te slaan!

Groetjes Herbert

Geen opmerkingen: