maandag 21 januari 2013

1e bekerwedstrijd ZHC de Zeenaald Calandkanaal

Vismaten,

De eerste wedstrijd van 2013 is alweer historie als ik dit schrijf en nog wel een hele koude ook. Man man man wat was het koud! Rond kwart voor 8 was ik in de Pionier om me in te schrijven en onderweg stond er al een pittig windje. Nummer 29 had ik vlakbij teammaatjes Johan en Marcel. Rechts van me stond Cees Steijl en links van me Henk Vermeulen.
Dan op naar het Calandkanaal waar een ferme bries me in de rug stak. Wel fijn windje in de rus want dan gooi je ver maar je verkrampt van de kou en werkt dat weer tegen je. Het is ook altijd wat!
De eerste worp gaf al leven op de top maar deze mocht ik niet op de kant brengen en daarna begon het gesodemieter. 4 lijnen zaten daarna zo vast als een huis in het water. Geen pretje zo om te knopen met gevoelstemperatuur van - 15!
Enfin daarna een loodlifter gemonteerd en dat werkt maar ik was natuurlijk al een uur kwijt met dat geknoop!
Ik kon daarna nog 9 vissen vangen waaronder 1 mooie schar maar liep al te ver achter om goed mee te doen in het klassement.
Cees vd Berg won de 1ste wedstrijd met 17 stuks. Johan en Marcel vingen 12 stuks vis, Cees Steil 4 stuks en Henk Vermeulen 7 stuks. Henk vervloekte ook alles vanwege lijnen kapot trekken en leerde mij zelfs nieuwe woorden die ik niet zal herhalen.
12.00 uur was weer het afgelopen en konden we naar de warme Pionier om de uitslagen af te wachten.
Leuke visserij maar dan wel met de temperatuur boven 0 graag! Ik ben benieuwd waar de volgende reis heen gaat want dat is nog niet bekend!

Groetjes Herbert

3 opmerkingen:

willem(gaatvissen) zei

Ha Herbert,

Wij van Ter Heijde stonden vanaf 09:30 uur naast jullie en koud was het zeker.Vervelend dat vastzitten, je moet het net treffen denk ik. Zelf had ik geen probleem maar Jan Groenewegen die naast me stond heeft er 5 spoelen doorheen gejaagd. Maar goed de kop is er weer af, op naar de volgende wedstrijd met hogere temperaturen.

Vis greetz,

Willem

Herbert vd Vlugt zei

haha ja willem we gaan naar de hogere temperaturen. erger dan dit kan niet...

Herbert vd Vlugt zei

haha ja willem we gaan naar de hogere temperaturen. erger dan dit kan niet...