zondag 16 september 2012

Vallen en opstaan aan de Steenen Glooiing


Vismaten,

Na de perfect verlopen wedstrijd van Eef Hoek was ik er uiteraard op gebrand om zo'n kunststukje te herhalen bij de Zeenaald. Deze avond moest het gaan gebeuren aan de Steenen Glooiing op de Maasvlakte. De glibberige stek waar je tussen de blokken zit om daar te proberen je visje te verschalken.
De avond was perfect, het zonnetje was lekker met weinig wind, te noemen en de vangsten zouden bestaan uit botjes en baarsjes! Dat was de verwachting althans. Eerst maar eens naar de Stormvogel om een bakkie koffie en de kaart en het was best wel weer gezellig daar.
We visten van 19.00 tot 22.00 uur en al gauw waren we op weg naar de Glooiing. Glibberend maakte iedereen zijn spulletjes in orde en rond 19.00 uur vlogen een 30 tal onderlijnen de lucht in. Lies Wijnhorst stond links van me samen met zijn vrouw en rechts van me stond een nieuweling die ik niet kende. Daarnaast stond Rico die ik in de gaten moest houden.

De eerste aantal draaien werden helemaal niets terwijl Rico wel een visje boven haalde. Op deze stek is het werkelijk zoeken naar een visje maar ver of dichtbij leverde niets op. Dan maar hopen op het donker dat de vis meer onder de kant komt en na anderhalf uur dan toch een aantal klappers op de Red Metal. Een doublet baarsjes kwam de keien op en ik was er maar wat blij mee! De 0 is weer weg en de meesten stonden nog op een 0 behalve Rico uiteraard. Een half uur voor het einde ben ik naar Rico gelopen om eens te zien wat de stand van zaken was en ik schrok wel een beetje wat er in die bak met water rondspartelde. 16 baarsjes kon ik zien die vrolijk in de bak zwommen. Ik had ze ineens gevonden op 4 meter uit de kant greinsde Rico. Toen ik dat aanhoorde was ik nog nooit zo snel over die wierkeien bij m'n hengel geweest en deponeerde een nieuwe onderlijn met slikken op 4 meter van de blokken vandaan.

Dan is een half uurtje toch echt snel voorbij en heb ik toch nog een 3 tal mooie baarsaanbeten mogen zien die het totaal op 5 brachten. Uiteraard een leuk aantal maar ik was na afloop totaal niet tevreden met het resultaat omdat er zoveel meer had ingezeten.Afijn na het eindsignaal de visjes laten meten en de spulletjes weer opgeruimd. Wederom in de Stormvogel aangekomen een lekker biertje genomen en de eindstand aan te horen. Rico werd 1ste met 16 vissen terwijl zijn koppelmaat Fred 2e werd met 14 vissen. Ikzelf mocht me verschuilen achter Johan en Pim op de 6e plaats.
Wederom een mooie wedstrijd gevist maar zoveel belangrijker dat er toch weer een hoop geleerd is. Jammer dat de wedstrijd niet een half uurtje langer duurde.
Nu gaan we ons weer opmaken voor de grote wedstrijd van Westkapelle die volgende week gehouden wordt!

Groetjes Herbert

Geen opmerkingen: