zondag 23 september 2012

Diverse visserij aan het strand van Westkapelle!

Vismaten,

Vandaag, zaterdag 22 september, de grote prijs van Westkapelle vervissen dus was al vroeg bij maatje Marcel IJzenbrandt om deze op te halen. Na een bak koffie naar de opvangplaats getufd waar we rond 8 uur waren. Snel de nummers halen voordat er een giga rij staat. Marcel mocht naar het C-vak Hotel Zuiderduin en ikzelf mocht naar stek het Kustlicht.
Na een korte wandeling over het strand de spulletjes uitgestald. Links naast me een slaper en rechts van me respectievelijk Ricardo Kalle, Ruud van Noord en Arjan van Moort, een gezellig clubje dus.

Om half 11, na een paar druppels regen te hebben gehad, het startschot en deze mooie wedstrijd mocht beginnen. Ik kon nog net even gebruik maken van de korte palenrij en in de 2e draai een scharretje. Ricardo viste ook al een schar op en de rest trok zijn lijnen al af. Was de visserij vet? neen in deze wedstrijd waar trouwens alles mocht was de visserij karig. Ricardo kon in totaal 11 vissen vangen en ikzelf 6. Ruud pakte 5 vissen en Arjan naar ik meen 3 vissen. En dat was het dan zo'n beetje. Wat we wel zagen was dat in het andere vak links van ons veel meer vissen naar boven kwamen en grotere ook. We konden dus geen potten breken. Ricardo werd met 11 vissen naar ik meen 4e in het vak dus toch knap gevist. Het weer was perfect om te vissen d.w.z. veel zon en weinig wind.

De organisatie was weer klasse. Onder het vissen werd men verzorgd door een versnapering te brengen. Maatje Marcel had ook 6 vissen maar deze waren knap van formaat. Marcel viste can ook een knappe 2 in het vak. Zo zie je maar dat de verschillen groot waren. Zelf met het keren van het tij nog op geep gevist met de dobber en een makrelentuig voor de makreel maar dat mocht niet baten.

Wie dat wel kon was Kees Westdorp die de 1ste plaats op eiste met 6 gepen, 5 scharren en een makreel. Toppie gevist. De tombola duurde verschrikkelijk lang zodoende dat we na anderhalf uur tombola heel erg gaar naar huis gingen. Kortom leuke wedstrijd, lekker gevist alleen deze editie of niet genoeg of de vissen waren te klein. Op naar de volgende!

Geen opmerkingen: