zondag 3 juni 2012

16e Steiloore Trofee 2012

Vandaag 02 Juni 2012 aan HSV Oosterschelde-Zierikzee de beurt om de Steiloore Trofee te organiseren. Het oude Steiloore cafe was failliet gegaan en daarvoor in de plaats was het eet- en knipcafe de Barbier de plaats om al de vissers op te vangen. Weken daarvoor was de organisatie al bezig om alles op orde te krijgen. Op de dag zelf al vroeg bij vismaat Rudy aanwezig en met zn allen de prijzen in het cafe uitgezet en alles klaargemaakt om de vissers te ontvangen. Rond de 100 inschrijvingen vandaag, een klein aantal minder dan vorig jaar te wijten aan andere wedstrijden die plaats vonden!

Aan het weer lag het overigens niet volop zon en weinig wind maakten dat na de wedstrijd iedereen rood verkleurd was. De nummers waren gauw uitgezet en voor we klaar waren kwam de eersten hun spullen al gereedzetten.
Om half 1 dan het beginsignaal en de onderlijnen gingen het water in. Allerlei soorten creaties kwamen tevoorschijn.

De verwachtingen waren hoog maar die vielen al heel gauw in het water. Ikzelf had in de eerste minuten wat kolken bij de dobber en dat was het dan. Met regelmaat je onderlijnen ontdoen van wier was het devies dus om de paar minuten je lijnen ophalen. Ook als je zalm aasje 1 spoortje groen bevat dan zal de geep het niet pakken maar hoogstens snuffelen. Op de stek het Stelletje was het schijnbaar bar en boos met het vuil. Wij als organisatie zullen dan toch gaan bekijken om het evenement vroeger te houden vanwege het wier. Een week ervoor had ik er al gevist ter hoogte van nummer 18 en was er goed te vissen. Ja er zat wel vuil aan de haken maar niet in ide mate dat het erg was. Nu kwamen er hele trossen naar boven.

Enfin op de stek van Kaas em Brood was er ook vuil al was het stukken minder dan op het Stelletje. Hier kwam dan ook de winnaar vandaan. Jeugdlid Coen Faase, die op de lagere nummers stond van Kaas em Brood, won de wedstrijd met 4 gepen en 245 cm waarvoor sjappoo. De nummer 2 Kees Westdorp wist op stek het Stelletje 2 vissen te verzilveren waaronder een Smelt. Hij bracht 73 cm op de kaart, een groot verschil met de nummer 1.

Nummer 3 was Ger Zantboer die een ster is in het gepen en botten trekken met 217 cm. Bij de korpsen was HSV de Zeebaars de nummer 1 op een paar cm gevolgd door het Cordes Travel Team. Op de 3e plaats kwam HSV Dreischor die ook leuk aan de weg timmert met Henk Vane en Dennis Zwiers, Ikzelf mocht 1 geep vangen en de 19e plaats pakken. De vis zat er in ieder geval niet dik maar heb wel genoten van de dag. Sávonds met de jongens nog gegeten en een afzakker genomen in de Barbier en de problemen die we hadden doorbesproken.
In ieder geval de sponsors en de vissers bedankt voor de mooie dag en we doen het volgend jaar met plezier weer!

Groetjes Herbert

Geen opmerkingen: