zondag 26 maart 2017

Overrijncup 2017


Vandaag werd het een mooie dag, immers we moesten naar Katwijk aan Zee waar met grote bombarie deze wedstrijd in het leven geroepen werd. Heel veel is er aandacht gegeven voor deze wedstrijd via social media.
Afijn met Dennis, Clarinda en Linda meegereden naar Katwijk en rond 7 uur waren we ter plaatse! Gauw de kaarten opgehaald voor Ahoy-Yuki 1 en 2.
Dennis, Dennis, Clarinda, Linda en Corne in Yuki 1 en Marcel, Peter, Peter Kwartel, Cor en ikzelf in Yuki 2.
Een bak koffie later gingen we op pad. Ikzelf mocht op A2 plaatsnemen en Dennis Zwiers op nummer 18. Dennis, teammaat,  was opeens een concurrent geworden. Verder in het vak gevestigde namen zoals Arjan Rijnberg, Martijn Westdorp en een Jurgen van Rijswijk.
Maar man, man man wat was ik blij met de trekker! Ik stond bijna op het strand van Wassenaar.
Er zou vis genoeg gevangen worden dus een 4 tal lijnen klaargelegd want we visten ook nog eens met 2 hengels. Ik snap nu nog niet waarom met 2 hengels want het hele wedstrijdvissen gaat om 1 hengel.
Om 09.00 uur het signaal om te starten en ik begon al goed. De eerste verre worp de onderlijn doormidden, zelfs een gelijmde!

Afijn dan maar wat harder werken, en al gauw lagen de 2 hengels in het water. Met regelmaat kwam er vis naar oven. Zelfs een gulletje kwam voorbij. De rest was allemaal botten en botjes! Mijn buurman Sjaak Witteman wist zelfs 5 soorten vis te vangen. Hij had er schik in met soms ook wel trekken van 3.
Pieren, slikken, messen en tappen deden het werk. De onderlijn diende zo simpel mogelijk te zijn, ikzelf merkte eigenlijk geen verschil.
Leuke visserij dus en zoals altijd te snel voorbij. Je bent zo 4 uurtjes ver en 29 vissen op de kaart en we mochten weer inpakken. Ik dacht een aardig aantal zo maar niet genoeg. Jurgen van Rijswijk had er zelfs 40. Martijn Westdorp 39 dus dat zijn wel aantallen.
Terug naar de bus om de spullen in te laden eerst maar een boterham en wat koffie genuttigd.  Iedereen leek goed in de vis te zitten, als voorbeeld Yuki 1 viste bij elkaar 151 vissen. En dat zegt wel wat!
Goede visserij, goede organisatie, lekker weertje dus deze wedstrijd doen we volgend jaar weer.
Zaten we in de prijzen? jazeker, als korpsen eindigde Ahoy-Yuki 1 als 2e en Ahoy-Yuki 2 als 3e van de 16 korpsen! Prima gevist. Corne, Peter, Clarinda, Linda in de prijzen. Ikzelf was 7e in het vak en 32e overall.
Iets tegenvallend want het aantal vissen was goed alleen de lengte liet te wensen over en zo schieten vissers met minder vissen je alsnog voorbij!
Volgend jaar zijn we er weer bij. noteer deze wedstrijd maar in de agenda!

 
Geen opmerkingen: