zondag 19 maart 2017

1e PKC 2017 Hoek van Holland

De 1e PKC is alweer voorbij als ik dit neerschrijf. Een geweldig festijn van de beste vissers van Nederland. Weken aan voorbereiding gaat er aavooraf. Meningsverschillen die er zijn wie er in het team moet staan. Het voorvissen heeft dat nu zin of niet. Noem al de dingen maar op. Iedereen sloeg zich er doorheen ezie hier er is weer een uitslag!

Als captain van het Yuki team was het zaak om de lijn van vorig jaar door te trekken en om het nog beter te doen dan vorig jaar.
Deze 1e wedstrijd zijn we begonnen met Dennis Ooyendijk, Dennis Zwiers, Corne Danen, Martin vd Drift.

Om 7 uur waren we aanwezig in het clubhuis van de plaatselijke HSMV. Vlakbij het strand en al gauw werd er weer wat afgepraat onder het genot van een lekker bak koffie.
Na de koffie het bekende balletje trekken want daar begint het allemaal mee. Stek 27 zou het worden en al gauw waren de namen aan de vakken gekoppeld.
Dennis Z in A, Corne in vak B, Martin in vak C, Cor in vak D en Dennis O in vak E. Iedereen werd netjes weggebracht met de trekker dus dat was voordelig. Alleen vak B moest gaan lopen. 

Francis zou ik helpen om haar spullenaar haar plek te brengen en eventueel te coachen.
Het viel niet mee want er stond veel wind. Tot overmaat van ramp stond de wind dwars over het parcours wat het visseniet bevordelijk maakte. Ankeren moet je in ieder geval want de wind geeft zoveel lijndruk datje lood opzij gaat wandelen.
Geen regen, dat scheelde al een hoop ellende, maar dat het echt mannenweer was dat bleek wel.
Langs het parcours wandelend geeft het toch maar weer een mooie indruk van het geheel. Het kriebelt dan wel weer als je zo langs wandelt en zelf niet vist.

In het A vak werd er een kwartier voor tijd nog even besloten dat men op moest schuiven omdat men de menseniet kwijt kon bij de pier van Hoek van Holland. Houd men dan rekening om iets later te gaan beginnen? Nee hoor, terwijl mensenog aan het verhuizen waren ging de toeter al. 
De dagen ervoor voorvissend is het altijd anders. Daarom begon ik ook ermee te zeggen of voorvissen zin heeft of niet. Ik zeg zelf van wel. En daar zijn altijd redenen voor. 1, vissen is leuk, 2, men krijgt een aardig beeld van het parcours en men krijgt een beeld van welke vissoorten er allemaal zijn.

Zo zag je dat de vis in de eerste twee uur groter waren dan in het laatste uur maar de hoeveelheid was weer andersom! In de laatste twee uur kwamen er allemaal kleine botjes boven water uitzonderingen daargelaten. 

Vak E zou dit keer prima zijn en vak D en A tegenvallend en gelukkig deden de mannen het goed! Dennis O wist 20 vissen te pakken in vak E, Cor 3 vissen in vak D, Martin 10 vissen in vak C, Corne 14 vissen in vak B en Dennis Z 5 stuks in het  moeilijke vak A.
Kortom genoeg ingredienten om achteraf na te praten en weer tevreden huiswaarts te gaan. Vandaag zou de uitslag bekend worden gemaakt en we pakten de 4e plaats achter het Niproteam. Het Vercelli/Watergeus team werd overtuigend 1e waarvoor gefeliciteerd. Voor ons is het zaak om weer voorruit te kijkenaar Groote Keeten inoord Holland.  Eerst nog een aantal wedstrijden te gaan en danaar Spanje voor de Yuki Masters 2017.

Geen opmerkingen: