dinsdag 21 mei 2019

Yuki Masters 2019 Noordwijk

Yuki Masters 2019


Yuki Masters 2019 is wederom een succes geworden en het blijkt dat de saamhorigheid groeit onder de vissers die deelnemen gedurende het weekend! En daar draait het allemaal om! 

Op vrijdagavond begon het al in het clubhuis van de Sportvisser met de loting onder het genot van een drankje, of 2, en een lekkere versnapering.
In dit geval een haring met uitjes of een frituurtje. 36 koppels hadden zich opgegeven en het worden er steeds meer dus de formule werkt. 
Leen, Ahoy Hengelsport en distributeur van Yuki, nam het voortouw en noemde elk koppel op die voor zaterdag en zondag een kantnummer mochten trekken. 

Voor mijzelf als voorbeeld, ik trok D4 voor zaterdag en koppelmaat Han vd Lek stek B5 voor zondag. Zo kwam iedereen aan de beurt en waren de stekken bekend. 
Iedereen kreeg ook een goodiebag van Yuki kado. De vissers kwamen weer vanuit heel Nederland en ook ons Belgisch koppel was er weer. Vanuit Portugal kwam Nuno Gomes overgevlogen. Eigenaar van camping Gale en organisator van de Gale Masters. Sommigen hadden een hotel gehuurd en de ander ging elke avond naar huis.
Zaterdags vroeg uit de veren want om 07.30 uur reed de platte wagen met alle vissers het strand op. Goed geregeld allemaal en al gauw stond iedereen in het vak. De vissers waren verdeeld over 4 vakken en om 09.00 uur het startsein om te beginnen! Wat zou het worden? voorvissers wisten het al, het zou karig worden. Aas in overvloed, elk koppel kreeg een koelbox vol met aas waaronder pieren, zagers en mesheften. 
Ook was inbegrepen 2 lunchpaketten dus honger hoefden we niet te lijden. Superweer, een mooi zonnetje, op zaterdag wat wilde men nog meer! Vis tja daar valt niet op te plannen. Het was een dramatische visserij. 
Er waren 5 koppels die 1 of 2 vissen hadden. De uitslag was op zaterdag heel snel uitgerekend. In het B vak werd op zaterdag helemaal geen vis gevangen! Gelukkig zou de wind draaien en aantrekken dus de hoop was dat het zondag goed zou komen. Na de wedstrijd in het clubhuis lekker nagetafeld onder het genot van spareribbs met friet! Op zondag was het heel erg anders. Geen zon maar een koude zijwind maakte het niet erg lekker op, wat zou dat met de visvangst doen! De visserij was iets beter maar nog steeds dramatisch slecht. 
Veel vissers kwamen wederom met een 0 het strand af wat niet bevorderlijk is voor het evenement. Na 2,5 uur vissen was wel al bekend dat de 5 koppels die op zaterdag vis hadden nu ook vis hadden dus de uitslag was al bekend alleen de volgorde niet. Na het eindsignaal werd iedereen weer netjes terug gebracht en kon men zich opfrissen.

Rond 5 uur werd men bij Hotel vd Valk in Sassenheim verwacht voor het diner en aansluitend de prijsuitreiking. En dat is het unieke aan deze formule want iedereen komt gezamenlijk weer bij elkaar om het evenement weer af te sluiten. 
Ook werd er nog een loterij voor de nierstichting gehouden en werd er een Yuki 911 verloot. Iedereen had prijs zodoende werden de koppels 1 voor 1 naar voren geroepen om hun prijs in ontvangst te nemen. De uitslag, bijgevoegd in een foto, spreekt voor zich.





















Een leuk evenement, goed georganiseerd, veel gelachen en gedronken, en veel plezier gemaakt en dat zijn redenen om volgend jaar weer mee te doen. Leen, Els, HSV de Sportvisser en alle vrijwilligers wil ik bij deze hartelijk bedanken voor de goede zorgen om dit evenement tot een goed einde te brengen! Volgend jaar doen we weer mee en dan maar met meer vis!
Groetjes Herbert vd Vlugt Team Yuki/Ahoy

Geen opmerkingen: