zaterdag 13 april 2019

Voorselectie NK Groote Keeten

De voorselectie van het NK was vandaag op het menu! De 3 federaties Zuid-West, Mid-West en Noord vielen nu op dezelfde datum. Mocht je toevallig lid zijn van alle 3 de federaties dan kon je kiezen waar je wilt vissen.
Ik zelf kon kiezen tussen Zuid-West via ZHC de Zeenaald of Mid-West via HSV de Sportvisser. Toch gekozen voor HSV de Sportvisser omdat ik liever deed vissen op het strand bij Groote Keeten dan het vlakke strand van Hoek van Holland.
Maatje Marcel deed met me mee terwijl Corne, Martin en Gilles liever vertoefden aan het strand van Hoek van Holland.
Rond half 6 op pad en rond half 8 was ik ter plaatse in Calantsoog en was ik niet eens als eerste. Marcel was er ook al en al gauw had ik kaarten opgehaald en de koffie op. Na het gebruikelijke praatje gingen we op weg naar het strand.  Daarna met de zware bepakking naar de stek en na een slordige 1.5 km was ik aangeland op stek D40. Marcel liep nog even door naar vak E.
Stukje opkomend tij om na 11 uur weer te zakken moest het tij zijn om de vis te verleiden om in de emmer te komen.
Links van me stond Jan vd Bovenkamp, lijnenspecialist en fervent zoetwatervisser, wat hij als geen ander kan!
Kijkend naar het water zag ik op een meter of 40 een bankje waar je voor en achter mooi kon vissen. Het water was bruin en vol met alg dus de vis zou weinig zien. Het plan was dus gezet alleen het aas was alleen pieren en kleine zagers. Slikzagers waren nog steeds niet te verkrijgen dus moesten we het zo doen. Lijnen genoeg bij me. 2 portugese lijnen en 2 lijnen met haaklijnen boven het lood moesten het gaan doen. Allen voorzien van een rood kraaltje!
Om 10 uur het startschot en daar gingen we weer. Lang moesten we wachten op de vis alleen 2 plekken naar rechts konden ze vangen in het begin.
De vis kwam toen het water ging zakken en rond half 12 was het raak. 2 draaien achter elkaar met elk een bot. 1 op de normale lijn en 1 op de portugese lijn! De 0 was van de kaart en er werd slecht gevangen. Rond half 2 nog een klein botje erbij en de laatste draai kwam nog een fraaie bot erbij van 29 cm!
Na het eindsignaal waren de 4 vissen goed voor 87 cm. Er werd nog steeds slecht gevangen en volgens de controleur zat het wel snor. Toch zat het me niet lekker want de visser 2 plekken verderop naar rechts had er ook 4. Later bleek hij 1e van het vak te zijn want hij had 2 cm meer. Maar goed spulletjes inpakken en weer terug wandelen en na een hele tippel weer terechtgekomen bij de auto.
In de sporthal terug en na een kleine tombola gelijk de prijsuitreiking. 2e in het vak en 7e overall is een prima resultaat al scheelde het niet veel, 2 cm dus, voor plek nummer 3.
We mogen weer een ronde verder naar het NK te Noordwijk ergens in september wanneer de baars er weer is!


 



Geen opmerkingen: