zondag 14 juni 2015

2 wedstrijden dit keer!!

Vismaten,

2 wedstrijden dit weekend en vrij kort op elkaar. Op vrijdagavond de avondwedstrijd van Eef Hoek en zaterdags alles regelen om de Steiloore trofee tot een goed einde te brengen.
Kortom allemaal ingredienten om er een mooi weekend van te maken. Vrijdagavond eerst naar Eef Hoek om aas en na een lekker bakkie koffie op naar de  aterkant. Vandaag stond het Hartelkanaal op het programma. Een paling en bottenstek. En als je geluk hebt dan heb je een aardig maaltje bij elkaar.
Toen we er waren koden we eerst de paraplu opzetten want het regende veel en er was ook een pertij onweer aanwezig. Maar een regenpak werkt perfect en om21.00 uur was het helemaal opgeklaart en zou er geen regen meer vallen. Anders dan dat de weergoden deed vermoeden. Kortm het werd een mooie avond.
De visserij dan die was plekkerig en soms vrij aardig te noemen. Ving Adriaan Otte 17 visjes, waaronder veel botjes, kon bv aan de andere kant Johan Rombouts genoeg hebben aan 5 palingen dus het is de moeite waard om de visserij eens onder de loep te nemen. Alle paling werd uiteraard netjes na het meten terug gezet.
Pieren, slikken en allerhande werden ingezet om de vis te vangen.Ikzelf kwam niet verder dan 8 visjes waaronder een aantal grondels. Maatje Dennis deed het met 11 vissen een stuk beter en hij ving nog een mooie baars van 46 cm.
Winnaar deze prachtige avond was Johan Rombouts die naast zijn 5 palingen nog andere vissoorten had ook.
Dan vlug naar huis om even een tukje te doen en weer vroeg uit de veren om de voorbereidingen te treffen voor de steiloore trofee tot een goed einde te brengen.
Kwart voor 8 stond ik bij Rudi voor de deur en de rest kwam ook al gauw aan. Johan zou zich vervoegen in het opvang gebouw.Knip cafe de Barbier.
Na de spullen ingeladen te hebben op weg naar het cafe en daar alles uitgestald in een mooi hoekje en naar ik mag zeggen een mooie prijzentafel alweer.
Sommige deelnemers waren er al vroeg dus konden we vlot inschrijven en om 11.00 uur konden we zelf ook op weg om de wedstrijd te vervissen.
Ikzelf had een nummertje getrokken aan het Stelletje en omdat er voor gekozen was om de even nummers te gebruiken hadden we lekker de ruimte.
Het water was soepbruin en er stond een aardige bries op het voorhoofd die de wenkbrauwen aardig deden fronzen.
Al gauw kwamen er berichten binnen dat op de stek Kaas em Brood al geep en Paling werd gevangen. Aan het Stelletje was het alleen Sjaak Verburg die van zich deed spreken. Hij ving 2 palingen en 3 botten en na de wedstrijd zou hij de winnaar blijken te zijn.
Maatje Dennis ving weer een mooie baars van 44 ikzelf kon een baarsje van 23 cm tegenover zetten.
Veel werd er dus niet gevangen maar de soorten waren wel aanwezig. Botten, paling, geep en zeebaars werden gevangen. Maar of de visserij op de Oosterschelde in de lift zit? Nee dat is nog niet te merken. Enfin na de wedstrijd was het gezellig naborrelen in Knipcafe de Barbier en kon de uitslag bekend gemaakt worden.
1. Sjaak Verburg
2 Jan Hennekam

1 Team Spro
2 Team Shimano

Na een lange dag konden we naar huis en hopen we volgend jaar een lustrum te gaan vieren met de 20e Steiloore trofee!

Groetjes Herbert

Geen opmerkingen: