maandag 18 mei 2015

6e clubwedstrijd ZHC de Zeenaald Maasvlakte 2

Vismaten,

Vandaag naar de Maasvlakte 2 voor de competitiewedstrijd van ZHC de Zeenaald. Vissend van 9 tot 12 en met een mooi windje op de kant met zon er bij zou dat garant moeten worden voor de zeebaars.
Rond half 9 waren we er en kon ik op nr 2 gaan plaats nemen. Een mooie branding en mooie blauwe vlekken in het water ten teken van putjes gaatjes ed waar de vis zich op zou houden. In de aasbak piertjes, slikken en zagertjes en om 9 uur ging het los. Zoals verwacht viste iedereen dichtbij en ik zou wat verder proberen. Links van me koppelmaat Pim Troost en rechts stonden de familie Dankier. Maar wat we ook probeerden er kwam geen vis uit. Zo'n mooi water en geen vis. En terwijl we toch op de betere stukken stonden van de MV2.
Marcel trok er een botje uit en het duurde lang voor er een visje uit kwam bij de nummers 1 t/m 12. Pim haalde er een baarsje uit en aan het einde een pietermannetje. Ikzelf kon een botje scoren van 16. Dat zijn niet de aantallen waar je een wedstrijd mee wind zeg  maar. Nee de smaakmakers van deze wedstrijd stonden op de kop nummers aan de andere kant. Nr 24 en 25. Arjan van Drunen trok in de eerste minuten al een baars uit van 60 en er volgden meerdere vissen. Hij kam aan 8 vissen en door de 2 meter heen. Henk Langedoen stond er naast en wist ook dik in de vis te zitten en daarna werden er enkele visjes gevangen waaronder baarsjes en botjes. Om 12 uur was het alweer gedaan en konden we weer op ruimen en gaan we in september ergens weer aan de 2e helft van de competitie gaan beginnen.
MV2 kun je op dit moment maar mijden en je gerief elders gaan zoeken.

Groetjes Herbert

Geen opmerkingen: