dinsdag 27 mei 2014

18e Steilôôre trofee 2014

18e Steilôôre trofee 2014

Vismaten,

Vandaag zaterdag 24 mei was het alweer de 18e editie van de Steilôôre Trofee die vervist werd aan de twee bekende stekken “Stelletje” en “Kaas em Brood” nabij Ouwerkerk en Zierikzee. Als organisatie van HSV Oosterschelde Zierikzee ben je dan alweer weken vooraf in de weer om al het werk te verrichten en dit keer kunnen we weer zeggen dat de organisatie weer goed was. Volop mooie prijzen en gezellige mensen maakten het wederom tot een leuke wedstrijd.
De vissers uiteraard als belangrijkste want zonder hun geen evenement en ik kan wel zeggen dat iedereen het naar hun zin had. Plaats van inschrijven en uitreiken was het knipcafe “de Barbier “ te Ouwerkerk en nadat we de zaak versierd hadden met prijzen en bekendmakingen van de sponsors kwamen de eerste vissers al binnen rollen. Trouwens ook zonder de sponsors geen wedstrijd uiteraard. Fa Mateck kwam weer met een heuse LED televisie die als hoofdprijs diende. Deze TV heeft dan ook weer iemand gelukkig gemaakt.
Johan, Rudi en Herbert deden de inschrijvingen terwijl Wim en Dennis het patcours deden uitzetten. Nummers 1 tm 60 aan het “Stelletje”en 61 tm 120 aan “Kaas en Brood” Om 11.00 uur zou de wedstrijd beginnen tot 15.00 uur en 10.15 uur gingen we zelf aan de slag om de hengelsspullen te gaan prepareren. Bij “Kaas em Brood” was er een wagen met platte kar geregeld die de mensen weg bracht bij deze stek. Ik had zelf een nummer boven de zestig getrokken en dat betekende stek “Kaas em Brood”. Razend benieuwd was ik of er vis zat. Het weer was prima al was de wind soms wat ruw.
Om 11.00 uur gingen de onderlijnen te water en het zou later de stek “Stelletje“ zijn die de winnaar in huis had. Op deze stek bleken er meer gepen te zitten dan aan “Kaas em Brood”. Op “Kaas em Brood” bleken er dan meer botten te zitten en dit keer kwamen er maar liefst 5 polsdikke palingen uit. De vangsten waren beduidend beter dan de 17e editie terwijl het weer wel ongeveer hetzelfde was.
Zelf kon ik niets pakken qua vis maar een hoop andere vissers dan weer wel. En gelukkig maar. Zoals gezegd was het een gevarieerde vangerij. En om 15.00 uur was het dan weer zo voorbij. Als organisatie dien je dan ook weer op terugwerkende kracht dingen te gaan regelen. Dennis had helaas een etentje in Amsterdam dus moesten we het met z’n vieren doen. Niek was bereid om wat foto’s te malen waarvoor hartelijk dank.
Ikzelf ging met Rudi de uitslag berekenen en ondertussen in het knipcafe entertainden Johan en Wim de mensen met een leuke tombola. Wim had vooraf alweer de beide stekken gecontroleerd en opgeruimd. Toen Rudi en ik binnenkwamen was de tombola aan de gang en hielpen we mee met het verdelen van de prijzen. Na de tombola werden de prijen verdeeld. En bleek Johnny Noom de winnaar te zijn van de 18e Steilôôre trofee 2014. Hj ving 5 gepen aan het Stelletje. Op de 2e plaats Arjan de Bruine die 1 geep, 1 paling en een bot verschalkte. Het vriendenteam pakte de eerste plaats op luttele cm gevolgd door het Cordes Travel Team.
Namens de organisatie HSV Oosterschelde wil ik de winnaars hartelijk feliciteren met de behaalde prijzen en zien we iedereen graag weer terug op de 19e editie van de Steilôôre trofee. Verder uiteraard de vele sponsors die gul waren zodat we wederom mochten schitteren met vele mooie prijzen.
Onderstaand vind men de uitslag van de 18e Steilôôre trofee!

Uitslag 18e Steilôôre trofee 2014
Plaats              Naam                          Lengte             Vak
1                      Johnny Noom              311                  A
2                      Arjan de Bruine           154                  B
3                      Marloes Dekker {D}   205                 A
4                      Eddy Smit                   124                  B
5                      Niek Romijn                186                  A
6                      Thijs Rombouts {J}       88                  B
7                      Frank Dekker              180                 A
8                      Wouter Timmerman      86                  B
9                      Rinus Verseput           161                  A
10                    Wim Hilleman               79                  B

Ereprijzen:
1e Senior         Johnny Noom
2e                          Arjan de Bruine
1e Dame:         Marloes Dekker
1e Jeugd:         Thijs Rombouts
Beste Schouwen-Duivelander: Arjan de Bruine
1e Team          Vrienden team           473

2e                    Cordes Travel Team   465
Geen opmerkingen: