woensdag 19 maart 2014

1e PKC Strandwedstrijd Noordwijk

Vismaten,

Zaterdag de 15e meegedaan met het Cordes Travel Team  aan de 1e PKC wedstrijd te Noordwijk. 2 weken terug al geweest om proef te vissen en was het een matige visserij. Samen met teammaatje Dennis hadden we op 4 uur tijd 6 visjes. 2 dagen voor de wedstrijd zijn Dennis en  Niek geweest om het nog eens te proberen zie ook elders het verslag daarvan. Een goede vangerij was het en de hoop was dat het zaterdags ook zo zou zijn. Helaas zou dit zo anders zijn.
De eerste worpen zouden ver worden want we hadden nog een uurtje afgaand water te gaan. Zodoende kon je nog over het bankje komen om daar de vis weg te plukken. Maar voor dat het zo was moesten we er eert nog heen. Teammaatje Rudi zou rijden en coachen waarvoor hartelijk dank maatje. En rond half 8 konden we bij HSV de Sportvisser terecht. Gauw in de rij aangesloten om de loting te doen. Nummer 5 trok ik en de kaarten werden geschud. Dennis in vak A, Niek in vak B, ikzelf in vak C. Marcel in vak D en Wim in vak E.
Na het openingspraatje op weg naar de stek na het aas verdeeld te hebben. Ik besloot om te gaan lopen naar C5 en na een poosje was ik er dan toch. Stiekem was het nog even een tippeltje. 10.00 gingen 145 onderlijnen het zilte nat in. Een stevige branding die in de zomer goed zou zijn voor de zeebaars en daar ging de lijn over de rollers heen. Na 4 worpen ingehaald te hebben was het nog steeds niets. Na 11 uur begon het festijn en kwamen de eerste botjes het strand op. Maar het was wel sprokkelen voor een visje. Ikzelf begon ook in het muitje te vissen en kon ik na 2 en een half uur een botje van 15 noteren. Ondertussen hadden Dennis, Wim en Marcel ook vis en dat is toch lekker te noemen want het was een drama qua visserij.
Na 4 uren vissen stond ik nog steeds op 1 botje en was het maar hopen of dit goed zou zijn. Wim had ondertussen lekker uitgehaald in vak E door 5 vissen te scoren. De rest had 1 vis op Niek na. opruimen was het devies en een stevige mars inzetten om maar zo gauw mogelijk van het strand af te zijn. Onderweg hoorde ik van iedereen dat het drama was en gloorde er hoop. Bij de parkeerplaats nog een teamoverleg gedaan en wat zaken besproken en hebben we de terugreis aanvaard. De dag erna vernam ik dat we als team een goed resultaat hadden neergezet door als 6e te eindigen.
Nu zaak om dit vol te houden en kunnen we een leuke tijd tegemoet gaan. Over 2 weken is het een andere koek want dan gaan de de voorselectie zuid weer vervissen nabij Zoutelande met een onmogelijk raar tij. Enfin we zien dan wel weer hoe het schip strand.

Tot schrijfs,

Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel

Geen opmerkingen: