zondag 8 december 2013

5e korpswedstrijd PKC te Hoek van Holland.

Vismaten,

Zaterdag de 7e was het strijdtoneel op Hoek van Holland. De 5e korpswedstrijd PKC moest gehouden worden en 30 korpsen moesten zich melden bij de HMSV!
Zo rond 6 uur bij carpool te Oude Tonge vismaat Dennis opgepakt en een tussenstop onderweg kwamen we zo rond kwart over 7 aan in Hoek van Holland. Het was wel even zoeken want van verlichting hadden ze niet gehoord daar. Was haast het strand opgereden hahaha
Enfin, kaarten trekken en ik trok nummer 1 voor het team.Dennis in vak A, Rudi vak B, ikzelf in vak C. Wim en Niek zaten in respectievelijk D en E.
Al lekker druk was het en na een bakkie koffie en wat praten kwamen de anderen ook en hebben e de kaarten en het aas verdeeld.
Na het beginpraatje van Gilles Traas konden we op pad. Er reden trekkers voor de verre stekken maar ik prefereerde om te gaan lopen.
Na een kleine wandeling kwam ik bij vak C en het enige wat ik voor me zag was een knoert van een zandplaat.
Enfin. vissen was het devies en om half 10 gingen 150 loodjes het sop in! Maar wat viel dat tegen zeg. Na anderhalf uur ving mijn rechter buurman van vak B een botje van 17 en voor de rest zagen we niets. Er kwam geen visje uit. De trukendoos ging helemaal open maar het mocht niet baten.
Uiteraard was de storm dagen er voor debet aan.De vis was er gewoonweg niet. En de rest wat er uit kwam was allemaal rommel. Vuil, stro, nylon en nog meer van dat spul kwam in je lijnen naar boven met mesheften, zagers en zelfs tappen in de rommel aan je lijn.
Enfin deed het team nog goede zaken? Nee behalve Dennis die kon in de eerste draai eenn bot vangen en werd daarmee 3e in het vak. De rest had een 0.
Na het vissen naar s'Gravezande gegaan met z'n allen en naar een leuke feestavond gegaan. Het eten was lekker en de tombola was vliegensvlug voorbij. Strakke planning en om haf 7 de prijsuitreiking. 17e waren we geeindigd deze dag en een 21e plaats in het eindklassement.
Veel te laag in het klassement en volgend jaar gaan we er weer tegenaan en proberen we een aantal verrassingen aan te brengen in de stand!

Groetjes Herbert

Geen opmerkingen: