zondag 24 november 2013

Eilandwedstrijd Renesse Kijkduin

Vismaten,'
Vandaag was het de beurt aan de Eilandwedstrijd die georganiseerd werd door 4 verenigingen die Schouwen-Duiveland rijk is n.l. HSV t Zijpe, HSV de Krabbe, HSV Oosterschelde en HSV Dreischor. Gezamelijk noemen ze het dus de Eilandwedstrijd. In ieder geval kwamen er een 85 vissers opdraven en had met 100 nummers uitgezet. Gezellig op tijd in de Schutse te Burgh Haamstede alwaar ik rap mijn nummer had en die was hoog. Nummer 93 mm niet echt een kampioensplekkie want tijdens de wedstrijd van de Krabbetrofee werd er niets gevangen.
Enfin lekker bakkie gedaan en toen was het tijd om het aas te verdelen. Marcel stond op 96 en belangrijk er reed een trekker. Vismaat Rudi had een trekker geregeld en stuurde ons vloeiend het strand op. Helemaal top. Om 09.00 uur et signaal om te beginnen en al gauw zagen we Ferry Dankers van kortbij een wijting vangen. Marcel schakelde om maar ik even nog niet. De 2e draai mocht ik een trek van 3 op het strand trekken waaronder een mooie bot, een wijting maar ook een ondermaatse grondel. Die telde dus net. In draai 3 kwam er nog een mooie bot naar boven dus dat was mooi. Marcel presteerde het in het 2e uur om 3 mooie wijtingen op het strand te brengen en daarna viel het stil. Alleen begreep ik dat Frits Oprel doorging met vangen en kwam op 7 vissen.
Deze wedstrijd begon dus goed maar ging als de bekende kaars uit. Jammer maar dat blijft vissen. Gevist met slikken en pieren. Het was ook meesterlijk weer en kwam er een zonnetje tussendoor.
Na 4 uurtjes hengelen is het weer gebeurd en konden we weer naar de Schutze toe. Volle bak daar want er was ook nog iets van een Sinterklaas feest aan de gang. Dus e.e.a. kwam rommelig over. Met de 3 vissen en een 11e plaats overall kon ik aardig meedoen en een mooie prijs uitkiezen.
Alle winnaars gefeliciteerd, in ieder geval is elke visser winnaar want zonder de 100 vissers was er geen wedstrijd.
Nu alle spullen klaarmaken voor de topcompetitie en gaan we er volle bak tegen aan.

Groetjes Herbert

Geen opmerkingen: