maandag 30 september 2013

Federatief kampioenschap ZuidWest Nederland Maasvlakte II

Vismaten,

Deze zaterdag was gereserveerd voor het federatief kampioenschap dat vervist moest worden op het strand van Maasvlakte II. Een mooie locatie voor en we hoopten natuurlijk allemaal dat de vis er dik zat. Rond 7 uur zat Dennis in mijn auto en konden we naar de Stormvogel waar de kaarten verstrekt zouden worden. In principe is dit een wedstrijd van verenigingen tegen elkaar en dat is altijd leuk om te doen. Wij namens HSV Oosterschelde en een heleboel verenigingen deden er aan mee. Zoals Oosterschelde St Maartensdijk, Dreischor Zeenaald etc etc.
Na een lekker bak koffie druppelden de vissers binnen en om half 9 werden de kaarten uitgereikt. Ik trok vak E en dat was aan het begin van de overgangen. Vak A was dichterbij de blokkendam.
Om 10.00 uur dan het verlangende signaal om te beginnen en een 100 tal onderlijnen vlogen het zilte nat in. Genieten van het zonnetje met de wind in de rug maakte het zelfs warm zodat ik de jas maar uit deed. Hoe waren de vangsten noi in het E vak schrikbarend slecht. De winnaar Herman van Spankeren won dit vak met 1 baarsje van 30 cm dus dan weet je het wel. Bij mij kwam er halverwege een pietermannetje op de kaart van 13 cm. Van de 0 af was belangrijk nu.
Was het overal zo slecht? In het D vak werd er ook niet schrikbarend veel gevangen. Maar in vak A kwamen er toch wel wat baarsjes uit het water. Ook de dames en jeugd die de vakken B en C bezetten kwam vis uit. Zou dat pietermannetje een belangrijke vis zijn? We zouden het zien. Bij ons werd er in ieder geval geen vis meer bij gevangen. '
Om 14.00 uur was het weer afgelopen en konden we na een biertje en een blokje kaas, wat weer perfect verzorgd werd door Johan, naar de Stormvogel toe voor de uitreiking.
Zoalsverwacht kwam de winnaar uit het A vak en werd het dit keer Ron van Dorst die 1 meter 28 op de kaart had. Maatje Dennis had er 3 maar konnet geen prijs pakken. Ikzelf pieste ook net naast de pot want werd 9e van het vak en 28ste in totaal. Qua vereniging deden we het ook niet best, een 13e plaats was het resultaat.
Mooie wedstrijd, goed verzorgd en georganiseerd en lekker gevist alleen liet de vis het afweten. Volgend jaar doen we gewoon weer gezellig mee.

Groetjes Herbert

Geen opmerkingen: