zondag 25 augustus 2013

Noord Bevelands Kampioenschap 2013



Vismaten,

Vandaag zaterdag 24-08 stond het Noord Bevelands Kampioenschap 2013 op het programma en hiervoor visten Dennis, Niek, Wim en ikzelf mee. Deze wedstrijd is geen teamwedstrijd maar individueel en wordt georganiseerd door deNoord Bevelandse Hengelsportvereiniging! www.noordbevelandsehengelsportvereniging.nl
Het was vissen van 18.00 - 21.00 uur en we werden warm ontvangen in het plaatselijke cafe in Colijnsplaat!
Na het nummertje trekken en een lekker biertje gedaan te hebben gingen we naar het parcours aan de dijk van Colijnsplaat achter de camping Orisant.
Het tij kwam nog een uurtje op en daarna zou het weer zakken, het weer zat mee op een paar druppels na ener was weinig wind.
Aangekomen op nummer 68 kon ik lange tijd niet aan de vis komen maar na het keren van het tij kwam er toch een bot tevoorschijn. Daarna nog een botje en 2 wijtinkjes. 4 visjes tezamen 60 cm! Zou dat genoeg zijn?
In het begin waren de vangsten ook droevig en meer naar de hoge nummers kwam zoals verwacht de winnaar vandaan.
Teammaat Dennis mocht het potje uithalen door 11 vissen te vangen waaronder een paling van in de 60 cm! Na het kenteren van het tij ging de stroming gelijk de andere kant op en was het een half uurtje groen plukken maar gelukkig ging dat snel voorbij.
Lekker staan hengelen na een lange tijd en het wordt weer tijd dat het wedstrijd seizoen weer op gang komt.
Na het eindsignaal weer naar het cafe om samen met de jongens een biertje te doen. Dennis werd idd eerste! Waarvoor proficiat maatje. Met 4 vissen mocht ik de 8e plaats innemen wat naar later bleek nog niet zo slecht te zijn.
Over een aantal weken gaan we weer aan de bak voor een wedstrijd van Eef Hoek Hengelsport en een Zeenaald wedstrijd en heb er nu alweer zin in.

Groetjes Herbert

Geen opmerkingen: