zondag 5 mei 2013

Geen geep aan de Oosterschelde!

Vismaten,

Ten tijde dat ik dit schrijf is het 5 mei en is er nog geen geep te bekennen in de Oosterschelde. Andere media zoals facebook e.d. zeggen dat ze er al zijn maar ik geloof het nog niet. Het water is net aan het opwarmen dus is het nog te koud. Een maandje te vroeg zullen we maar zeggen.'
Dit keer hebben we als Cordes Travel karavaan ons neergestreken in Sint Maartensdijk. 2 koppels waren geregeld door teamcaptain Marcel. Niek zou met Wim koppelen en ikzelf koppelde met Dennis.Het was lekker weer met een briesje op de kant en een hoge opkomst. Rond de 110 man is best wel veel en dat maakt het alleen maar leuker.
Iedereen werd opgevangen in de sporthal en al gauw waren de kaarten geschud. Dennis ging naar 22, Niek ging met wat Schouwenaren naar de nummers in de 40. Wim stapte bij mij in de auto en mocht plaatsnemen op 118 en ikzelf op 92.
Was het een goede visserij?? Nee helaas het is namelijk droevig gesteld met vriend bot in de Oosterschelde. En als de geep er niet zit heb je er eigenlijk niets te zoeken vanaf de kant hoe mooi deze plas ook is.
10.15 uur begon het festijn en 110 loodjes gingen de Oosterschelde in met allerlei creaties aan onderlijnen. Rechts en links van me al de bekende namen weer. Wibo van het Shimano team. Keur van team ZuidWest. Allemaal goede vissers die het kunstje wel kennen. Het water was bruin en dik dus gepen heb ik zelf al helemaal niet geprobeerd.
Het aas kwam na een kwartier net zo terug als het er in ging. Dan maar genieten van het zonnetje en wat praatjes maken. Halverwege de wedstrijd ben ik maar naar teammaatje Wim Hilleman gelopen in de hoop op een loopvis. Dat is dan weer een vis die je vangt terwijl je elders aan het babbelen bent haha.
Wim had ook niets alleen zijn buren hadden allebei 1 bot.
Bij terugkomst bij de Penn Nano zei Keur al tegen me dat ik beet had gehad. Ik dacht meen hij dat nou want er werd helemaal neits gevangen.
Bij het inhalen kwam er inderdaad een bot aan de kant. 25 cm lag hij op de meetlat en was er maar wat blij mee.
Om 13.15 uur konden we weer opruimen en bij de prijsuitreiking bleek er een 19 tal vissen gevangen te zijn.   Een triest aantal gezien er 110 vissers opgekomen zijn. Qua organisatie niets op aan te merken want die was geweldig. Niek had met een bot van 32 de 7e plaats te pakken, ikzelf mocht de 10e plaats noteren met die ene bot.
De 1ste plaats was voor een belg die een bot ving van 41 cm. Bij de koppels was de eerste plaats voor Jan & Jan van Spro (Jan Stam & Jan Hennekam)!
Nu gaan we onze Cordes Travel karavaan weer optuigen en gaan we volgende week weer een strandwedstrijd houden namelijk de Solleveld bokaal op het strand van s;Gravezande!

Groetjes Herbert

Geen opmerkingen: