zondag 2 december 2012

Laatste competitie wedstrijd Eef Hoek Hengelsport!

Vismaten,

Dit keer was het extra spannend want het was de laatste competitieduel van dit jaar. De wedstrijden van de Eef Hoek competitie zitten er weer op! Extra spannend voor mezelf nu want teammaatje Johan Rombouts stond voor me op de 1ste plaats. 4 punten scheiden mij van de 1e plaats maar het zou heel moeilijk worden.
Ik was laat in de winkel om aas op te halen en zo snel als ik kon zoefde ik naar Vlissingen. Ik was eigenlijk te laat maar de wedstrijdcommissie gaf me respijt en gaf me 10 minuten extra.
Zo rond 10 over 8 was het beginsignaal daar aan de boulevard van Vlissingen. Schar zou de hoofdzaak zijn om te vangen en zo ver mogelijk beginnen. Dat was schijnbaar de gedachte van iedereen. Maar de eerste draaien leverden niets op! Vreemde conclusie want aan de Wacherse stranden wordt bakken vol met vis gevangen. Rondom mijn heen was er ook weinig te beleven. Een enkel visje werd er gevangen en dat was dat. Uiteindelijk na een uur zag ik toch tikken op de top en kwam er een gulletje uit van pak um beet 33 cm. Een leuke vis maar ik liep nog steeds achter.
Johan kwam de nummers halen hij had aan de andere kant van het parcours 3 visjes weten te strikken. Pff gelukkig dacht ik nog, maar zei die Wim Meerdink heeft er al meer dan 10 en Kees Overweel ook.
Uiteraard dacht ik nog dat kan er nog wel bij. Gewoon doorvissen dus, het trekken van een slecht nummer speelt me wel meer dan eens parten. Langszaam druppelde er een visje binnen waaronder ook een doublet schar en ik ving deze wedstrijd meer dan 10 noordzeekrabben. Vervelend spul om binnen te halen en al gauw werd dat gewoon. Als de lijn extra zwaar was met het inhalen dan betekende dat gewoon een noordzeekrab. Enfin regelmatig kwam er een visje boven. Cor vd Linde die naast me stond kon ze ook niet vangen. Cor eindigde op 9 stuks en ikzelf 8 stuks. Rechts van me stond Grinwis er 10 te vangen en dat was het. Meer dan naar links werd het steeds beter. Marcel haalde 12 vissen naar de kant. Meer naar links richting de lage nummers werd het steeds beter. Maatje Johan kon 15 vissen op de kaart brengen en die had de competitie dus gewonnen waarvoor ik hem van harte feliciteer.
De wedstrijd werd gewonnen door Wim Meerdink die maar liefst 22 vissen op de kaart kon noteren.
Goed gevist Wim. Van harte met je eerste plaats. Veel schar werd er gevangen maar ook wijting en meuntjes speelden een rol in deze visserij. Na het eindsignaal en de metingen een lekker biertje gedaan met de teamleden onder het genot van een stukje worst.
Vrijdag hebben we de prijsuitreiking bij Eef Hoek en kijken we waar we geeindigd zijn in de einduitslag!

Groetjes Herbert

Geen opmerkingen: