maandag 22 oktober 2012

Scharren zoeken bij de boulevard te Vlissingen!

Vismaten,

Vrijdagavond de 19e oktober moest het gebeuren de 8e wedstrijd alweer van Hengelsport Hoek. Plaats van handeling boulevard te Vlissingen. Na het werk rapido de spullen ingeladen en de warme prak naar binnen gewerkt om even zo snel naar de hengelsportzaak te rijden. Daar onder het genot van een bakkie het aas veilig gesteld en het visserslatijn opgevijzeld.
Toen iedereen aanwezig was in colonne naar de boulevard gereden en konden we het strand op. Ik had steknummer 6 en om 21.00 uur het sein om te beginnen.
De verwachting was dat er schar zou zitten en die zat er dus ook maar eerst moesten we het afgaande water trotseren. Rechts van me konden ze al oversteken naar een zandbank wat menig visser deed. Ik moest nog even wachten want de bank was nog niet droog. Tot overmaat van ramp voor sommigen kwam er een schip voorbijvaren die menig visser zijn hart sneller deed kloppen. Het water kwam namelijk nog terug helemaal het strand op.
Voor mij betekende dit achterstand want had nog niets. Toen ik eenmaal op de bank stond begon de vangerij.
Mooie scharren, eind in de 20 cm, kwamen in de emmer en na een uur of 2 kon ik een 5 a 6 scharren noteren. ik liep wel achter op de anderen zo viste Patrick van t'Slot een aantal dubbeldraaien met schar het strand op en dan gaat het hard. Verder kon ik horen van Ineke die met een versnapering aankwam dat Johan en Marcel iets voorstonden.
Dar was uiteraard niet de bedoeling en moest ik nog een extra beentje bijzetten. Rond 01.00 uur stond ik op 10 vissen en had ik niet echt de hoop dat ik meedeed. Patrick had 13 vissen dus daar liep ik al op achter.
Het was werkelijk zalig vissen want er stond weinig wind en op een druppel na bleef het lekker droog.
Na het eindsignaal kwam het er uit dat mijn tegenstander in de competitie Johan 16 vissen had. Jammer want dat betekend dat de uitkomst van de competitie in de laatste wedstrijd zal vallen. 2e werd Kees Overweel en Patrick 3e. Johan Verwest en Marcel IJzenbrandt sloten de rij met respectievelijk 11 en 10 vissen. Dat betekende voor mij een 6e plaats en verspeelde ik de eerste plaats.
Rond 3 uur was ik weer in huis en mocht ik nog even slapen voor de volgende partij!

Groetjes Herbert

1 opmerking:

Tariq Honey zei

I completely agree with you. I really like this article. It contains a lot of useful information. I can set up my new idea from this post. It gives in depth information. Thanks for this valuable information for all. And of course nice review about the application.
vakantiehuis dordogne