dinsdag 10 juli 2012

Strand Speeltuintje Zoutelande

Vismaten,

Deze zaterdagavond met vismaatje Peter Robert afgesproken om op het strand bij Zoutelande een hengel te gaan uitgooien. Peter had daar een huisje gehuurd en kon zo het strand oprollen en zijn hengels uitwerpen. Rond 21.00 uur was ik in Zoutelande en eerst maar even gebeld of hij er wel daadwerkelijk stond want het regende pijpestelen. En inderdaad Peter met zijn broer stonden al op het strand en hadden net ingegooid. Alles uit de auto gegooid en op een draf naar het strand toe en inderdaad hij stond er met zijn broer. Tevens waren we niet de enigen want er stond een visser of 10 verdeeld over het strand.

Gauw de spulletjes klaargemaakt en inwerpen maar. Mooie pieren en zagers die Peter geregeld had zorgden er voor dat in de eerste draai al een botje naar boven kwam. Stromen deed het als een kogel zo met het afgaande tij. En na een uur a anderhalf uur vissen hoorden we een brul vanuit Peter zijn hoek. Haaaaaaiiii knalde uit zijn mond en al gauw lag er een haai op het strand. Een mooie gevlekte gladde haai van 98 cm kon na wat foto's geschoten te hebben weer van het ruime sop genieten. Dat maakt vissen zo mooi uiteraard want voor de rest was het heel erg karig daar aan het Speeltuintje.
Voor de rest konden we maar bar weinig vangen. Wat kleine scharretjes en dan had je het gehad. Rond half 12 keerde het tij en de stroming ging snoeihard de andere kant weer op. Rond half 1 dan toch maar de biezen gepakt want er werd niets meer gevangen en de druppels van de regen werden steeds groter. Best wel lekker gevist maar helaas van de keiharde stroming. ook zag ik weer zeevonk in het water wat in ieder geval geen goed teken is.
Volgende keer maar weer in de Europoort bivakeren om ee visje te scoren.

Groetjes Herbert

Geen opmerkingen: