dinsdag 10 april 2012

Internationale zeeviswedstrijd de Edelkarper

2e paasdag wordt steevast altijd gereserveerd voor de wedstrijd van de Edelkarper. Als je het mij vraagt de grootste wedstrijd die er is en op een mooi parcours. Uiteraard deed het team van Cordes Travel ook mee en de voorbereidingen waren de week ervoor al in volle gang. Ik had afgesproken met maatje Marcel dat ik zou rijden en we zouden verzamelen bij de carpool te Serooskerke. Zogezegd en zogedaan en al gauw stonden we er en we waren niet de eerste want Henk Vane en co waren er al. Al gauw was Rudi er ook en Johan, Niek zouden Wim ophalen in Middelburg. Ik kreeg nog wat mooie verse tappen van Rudi, waarvoor bedankt maarje, en we gingen op weg naar de Couburg. Daar aangekomen eerst aan de koffie en was het een drukte van belang. Dit keer denen er ook Schotten en Engelsen mee aan deze wedstrijd en ik kan je nu al zeggen dat ze goed kunnen vissen. Enfin de kaarten werden geschud en ik mocht me gaan richten op steknummer 80. Op de plattegrond kon ik zien dat het bij Zoutelande was bij het speeltuintje en na Marcel afgezet te hebben op nummer 9 mocht ik ook naar de waterkant. Een mooie geleidelijke opgang en een kort trapje en ik stond aan het strand.

Geweldig gewoon maar ik liep naar mijn nummer toe en mijn wenkbrauwen gingen alweer fronzen. Ik moest me echt wurmen tussen nr 79 en 81 lekker knus 5 meter van elkaar. Dat was natuurlijk geen vissen en Ed Kroes van het Penn team die naast me stond zei het ook al. Met de andere vissers afgesproken dat iedereen was deed inschikken en dat lukte waarempel want we konden in ieder geval normaal uitgooien. Ik zei al tegen Ed van let maar eens op als het tij gaat draaien en je een snoeiharde stroming krijgt dan zit iedereen te kantklossen met elkaar. Enfin de toon was gezet en het was zaak om de spulletjes in orde te maken. Tappen, pieren en slikken moesten het gaan doen dit keer en al gauw stond ik opgesteld. 4 uren vissen met weinig regen en een ferme wind met een stroming die springtij heet en dat waren de hoofdingredienten van deze wedstrijd. 1 uur afgaand en 3 uren opkomend tij vissen.
Omstreeks half 10 dan het startschot en van 230 deelnemers gingen de onderlijnen het sop in. De stroming viel nog mee ofschoon loodje nr 6 met ankers wel om ging. Zaak was nu om de onderlijn een plekje te vinden dat het lood bleef hangen en dat lukte waarempel. De eerste haal was een schar waard en in mijn ooghoeken zag ik dat de Engelsen ook vis hadden. In ieder geval van de 0 af en dat is voor het team belangrijk. En dat bleek ook want de vis zat er niet dik. Alleen bij wereldkapioen Alan Price ging het goed en als ik het goed zag zat hij op zijn stek in een putje te vissen. Ed Kroes ving naast me ook zijn visje en wel een spiering die niet zo groot was en dat zou ook zijn enige vis zijn. Rechts van em werd een knorhaan gevangen die ook te klein was en ik mocht mezelf verheugen in het midden van de wedstrijd met een wijting van 21 cm. Ik was er maar wat blij mee. Volgens de statistieken was de Engelsman voor me en Tom vd Pol die ik zag staan en rechts van me was er volgens mij 1 met 3. Dus zover ik kon kijken stond ik er redelijk voor en zou er nog een visje uitkomen? Nou net niet dus want ik mocht met een draai een bot lossen in de branding en ik was niet snel genoeg om deze te pakken. Sneu en das vissen en jammer. In ieder geval lekker staan hengelen en gelukkig viel de stroming mee en kon er gewoon gevist worden. Meer vis werd er overigens niet gevangen en na het eindschot weer lekker opgeruimd.

In ieder geval de 350 grams bootstok niet hoeven te gebruiken en het lood zonk me wel in de schoenen kan ik je vertellen. Een aantal 350 grams loodjes wegen een berg in die kist en de afstand leek wel langer te worden. Maar uiteindelijk toch bij de auto geraakt en naar Marcel gereden. Die stond helaas op de slechtste stek die er kan bestaan. Werkelijk niemand om hem heen ving wat en dan ben je niet blij. ook dat is vissen. UIteindelijk had Rudi 7, Johan 4, Wim 2, Herbert 2 en Marcel 0 vissen. Zaterdag zal het beter gaan Marcel!! We waren als team goed voor de 7e plaats en in dit hele sterke veld is dat geen slechte prestatie. Winnaar was Remi Lindhout met 9 vissen en het team van Spro mocht het ereschavot op voor de eerste plaats. De uiteindelijke uitslag weet ik nog niet maar zal deze van de week zeer zeker even uitpluizen en maken we ons weer op voor de volgende wedstrijd en wel de voorselectie voor het Nederlands Kampioenschap regio Zuid.


Groetjes Herbert

Geen opmerkingen: