zondag 8 april 2012

Internationale wedstrijd ONI Terneuzen

Vandaag stond de eerste Deltawedstrijd op het programma en wel de internationale zeeviswedstrijd van ONI Terneuzen. Vissen van 14.00 tot 17.00 uur en eigenlijk is je gehele dag kapot omdat je er de hele dag mee bezig bent en nog eens laat thuis. Enfin ik zou naar teammaatje Marcel IJzenbrandt gaan en na een bak koffie lekker naar Terneuzen tuffen dus zogezegd zogedaan. Johan, Niek en Wim zouden nog even slikken scoren en ook naar Terneuzen gaan. Daar aangekomen in het clubhuis van ONI was het gelijk gezellig. Na wat getokkel en een bak koffie heeft Johan de kaarten opgehaald en mocht ik naar steknummer 22 gaan. Pim Troost was een gastvisser bij ons want we kwamen een mannetje tekort om een trio te vormen. Pim had nummer 21 en dus konden we het er niog eens over hebben. Het parcours was gewijzigd, stonden we voorheen aan de Zeedijk bij Terneuzen aan de Westerschelde nu was het parcours verplaatst naar de buitenhaven van Terneuzen. Al gauw hadden we het gevonden en ons geposteerd op het nummer. Nog nooit gevist daar en na de verhalen van de locals aangehoord te hebben viel het vissen gelukki mee. 200 gram diende er gevist te worden met een dikke hoofdlijn. Na het beginsigaal gehoord te hebben lekker ver weg gevist maar helaas bracht dat geen vis aan de kant. Zelfs Ivo Focke kon ze niet pakken daar dus moest er onder de kant gevist worden. En dat klopte inderdaad ik mocht een botje van 10 en een spiering eruit halen.

Volgens het reglement 2 1 punters. Pim had 2 maatse vissen en Ivo stond op 1 maatse spiering. Maar waar 1 spiering zit moeten er meer zijn uiteraard. Tussen het vissen door de foampjes op de haaklijnen geregen en waarempel na anderhalf uur vissen wederom 2 spieringen aan de foamlijnen. Helaas weer een ondermaatse en een maatse vis. De een na laatste draai mocht er weer een maatse spiering op de kaart en stond het aantal op 5 vissen. Pim ging dik over me heen met 4 maatse vissen en Ivo bleek me later op 2 cm te hebben liggen. Tja gegokt en verloren zeggen ze wel eens.

Ditmaal de gok genomen om de spieringen te vangen en helaas waren er daar 2 van 14,5 cm bij en dus ondermaats anders had ik flink hoger gestaan.
In ieder geval lekker gevist met redelijk weer en wind in de rug, 72 deelnemers is eigenlijk te weinig voor dit evenement. 46 ste plaats kon ik bijschrijven op het palmares en als trio waren ondergetekende met Marcel en Niek 10e geworden. Gelukkig deed het trio Johan, Wim en Pim het beter want die scoorden als trio wel en pakten een mooie 2e plaats waarvoor gefeliciteerd heren!
Maandag gaan we naar de Edelkarper toe dus gaan we weer heel wat anders beleven!

Groetjes Herbert

Geen opmerkingen: