maandag 16 april 2012

5e bekerwedstrijd ZHC de Zeenaald strand Ter Heide

Na de verrassende voorselectie waar ik door kon komen kon ik samen met teammaatjes Johan, Rudi en Marcel naar Ter Heijde toe voor de 5e clubwedstrijd alweer. Ditmaal was daar het strand om de vis het leven zuur te maken. Er werd gelijk een tweekamp van gemaakt met de strandvissers van Ter Heijde.


Deze tweekamp vissen we nu al een aantal jaar en het is een leuk evenement geworden wat steeds weer terugkomt. Ruim op tijd was ik aanwezig in de Viskeet en liep samen op met Henk Vermeulen, onze ouwe bottenbijter.
Gelukkig was Geert Pakvis al aanwezig en gauw zaten we aan de koffie en de deelnemers druppelden binnen en al gauw werd het gezellig.
Rond 08.00 uur was iedereen zover en konden we de trekker met platte wagen op. Geweldig initiatief is dat toch waarvoor bedankt. Het parcours was richting s'Gravezande uitgezet omdat ook de Eurovissers een wedstrijd had op Ter Heijde.

Een mooi water mochten we constateren en een mooie branding waar vast wel een baarsje doorheen kon zwemmen. Beetje vroeg natuurlijk maar je weet maar nooit. Nr. 39 moest ik heen en al gauw stond ik gemangeld tussen 2 Ter Heijde vissers. Om 09.00 uur dan het startsein om te vissen en 52 loodjes gingen het zilte nat in. Het water was opkomend en er stond een stevige wind en al gauw moesten we achteruit vanwege het water. Nu was ook te zien dat we op een vlakke plaat visten en er geen putje of gaatje aanwezig was. Het water was bruin doordat de golven het zand opwierpen en daar zwemt normaal gesproken geen vis doorheen.
Werd er geen vis gevangen dan? Jawel zekers door Henk Langendoen van de Zeenaald b.v. Deze brave man viste 4 kleine visjes bij elkaar en zou later de eerste plaats pakken van de Zeenaald waarvoor gefeliciteerd. Hij stond ook naast een mooie strekdam. Wie konden er nog meer vis pakken? Nu waren er 3 jeugdleden van de Zeenaald die allemaal hun visje vingen. Het manneke van Domenie, 2 turven hoog wist uit een putje 2 vissen te scoren. Djamila Robert ook al een vis en de jeugd gaf de senioren het nakijken.


Wat kan vissen toch leuk zijn. En dan hadden we Johan Rombouts en Rico het Mannetje die ook een visje vingen en dat was het voor de Zeenaald. Ik probeerde nog een baarsje te verleiden met een jo-jo systeem met een rits zagers erop maar het mocht niet baten. Na het eindsignaal nog even gezellig gebivakeerd en de uitslag aangehoord. De Ter Heijde vissers hadden ook 9 vissen gevangen maar met meerdere cm. Deze keer wonnen de Ter Heijde vissers de wisseltrofee maar zij komen nog een keer naar het thuisfront van de Zeenaald en dan vechten we weer opnieuw samen voor de beker. Slechte vangsten op Ter Heijde niemand heeft daar wat te zoeken.

Voor degene die de voorselectie regio midden vervist a.s. zaterdag wens ik veel succes en dat de beste moge winnen.

Groetjes Herbert

Geen opmerkingen: