zaterdag 24 maart 2012

Strand hotel Westduin Dishoek

Vismaten,

Aangezien de wedstrijd van HSV Brittenburgh niet doorging omdat deze wedstrijd tot het nokje vol zat was het voornemen om naar Dishoek te gaan en wel bij hotel Westduin de overgang te nemen. Ik moest er wel vroeg zijn want je bent in Zeeland altijd verplicht je aan het getij te houden. Te weten 2 uur voor laag tot een uurtje of 3 na laag. Dat is het beste getij om lekker in de vaargeul te kunnen vissen.En omdat het rond 09.00 uur laagtij was gierde ik rond half 6 na een bak koffie in de auto richting Vlissingen.
Half 7 was ik daar en de spulletjes op de rug genomen en de hengels in elkaar gestoken. Vlak daarna doemde de hoge alp al op en was het even doorzetten en was het erop en erover. Voor de rest ging het wel. Het strand hebben ze weer netjes aangepakt en opgespoten en is klaar voor gebruik bij de badgasten. In ieder geval lag de eerste hengel al rap in het water met mooie pieren en slikken. Het eerste uur gebeurde eigenlijk helemaal niets. Links van me zag ik nog een aantal vissers staan, deze waren wat later gekomen en gingen 2 paalvakken naar rechts staan. Geen of weinig stroming was er en het aas werd ook niet aangeraakt.
Na een uur ging het stukken beter en kon ik de eerste scharren op het strand dirigeren. De stroming kwam er in en al gauw stond ik op 10 vissen inclusief een dikke vette 30+ bot. Na 10.00 uur werd het drukker op het strand en was het genieten geblazen. Weinig wind zorgde ervoor dat het zeer aangenaam was en dat was te merken aan de talloze vragen die ik moest beantwoorden aan de badgasten.Gelukkig was het vrijvissen en naarmate de tijd vorderde en het tij al gekeerd was kwam er geen schub boven water. Een gierende stroom zorgde ervoor dat het lood en de lijn heel hard naar links ging. 12 uur dan de kuierlatten genomen en het strand afgemarcheerd in rap tempo want de koelbox in de auto was nu net een oase die in mijn netvlies geparkeerd was.Enfin lekker gevist en weer wat gevangen en diverse voorbijgangers gelukkig gemaakt met een hoop antwoorden. Over een aantal weken hebben we de wedstrijd van de Edelkarper en laten we hopen dat het water wat meer opgewarmd is voor wat andere vissoorten.

Groetjes Herbert


2 opmerkingen:

Willem(gaatvissen) zei

Hoi Herbert,

Lekker gevist en redelijk gevangen. Leuk verslag weer.

Vis greetz,

Willem

Herbert vd Vlugt zei

Hoi Willem,

Ja hoor ging prima. Het was ook heerlijk weertje om te hengelen. Succes met de PKC he!

Groetjes Herbert