zondag 8 januari 2012

Nieuwjaarswedstrijd ZHC de Zeenaald 2012

08-01-2012

Na de Penn wedstrijd was het gelijk de volgende dag de nieuwjaarswedstrijd van ZHC de Zeenaald en konden we weer aan de bak. Rond kwart voor 8 was ik alweer in de Melkmeid te Brielle voor de inschrijving van deze pot. Zin had ik er wel in want vissen is altijd cool en leuk. Na een bak koffie en de handen geschud te hebben konden we weer op weg. Ditmaal gingen we naar de Mississppihaven bij de Maasvlakte.

Een mooie stek maar ook veraderlijk want je kan nogal wat kwijt raken. Enfin nr. 3 had ik getrokken en bij de Maasvlakte was ik in gedachten en miste ik de afslag naar Risc. Fijn heb ik dat en kon ik helemaal omrijden.
Gelukkig was ik op tijd en al gauw had ik stek nemmer 3 te pakken en de spulletjes uitgestald. Ook hier geen regen maar zonneschijn maar nog altijd een ferme wind schuin op de kop.
Na het startsignaal begon het al gelijk goed en haald ik na een 10 tal minuten de onderlijn binnen met de lijn van de buurman. 2 steenbolken en elk aan een lijn. De lijn heb ik aan de buurman gelaten wellicht dat die er wat mee kon. Voor mij was het een te grote puzzel om die warboel te ontrafelen. De volgende gooi een trek van 2 en Peter Domeni die mijn een eind binnenhaalde, zonder schade overigens. Daarna ging het goed en kwamen de vissen lekker binnen. Allemaal wijting en steenbolk. Ook zat er een aardige schar bij dus zat er vis zat.

Ton Herlaar die het kopnummer had was 5 onderlijnen kwijt en das nooit leuk want dan krijg je een andere visserij en nog meer vissers had ik gehoord die een berg met lijnen kwijt waren. Ikzelf had het gelukkig niet en kon lekker de wedstrijd uitvissen en kon ik net als Simon Laay die even verderop zat 22 vissen op de kaart zetten. Na 3 uurtjes was de koek op en konden we weer naar cafe de Melkmeid. Een heerlijk bal gehakt met may ging er in als koek en de biertjes smaakten ook heerlijk. De wedstrijd werd gewonnen door Pim Troost met 25 vissen dus zat ik er vlak achter. Simon Laay werd 2e en ikzelf 3e. Een mooie prijs was mijn deel en ik hoop dat er nog meerdere bijkomen dit jaar. De volgende wedstrijd gaan we in het Calandkanaal vissen en kijken we weer wat er boven water komt.

Groetjes Herbert

2 opmerkingen:

Willem(gaatvissen) zei

Hoi Herbert,

Leuke en geslaagde nieuwe opzet van je vangstberichten. Een mooi resultaat zo in het begin van het nieuwe jaar. Succes met de rest van de wedstrijden.

Vis greetz,

Willem

Herbert vd Vlugt zei

Hoi Willem,

Hier kost het minder tijd en energie om een archiefje te maken. En het is gratis uiteraard hahaha! Bedankt en we komen elkaar wel tegen tijdens de wedstrijden!

Groetjes Herbert